Fiets meenemen in trein wordt dure zaak

Gepubliceerd op 31 december 2022 om 10:00

Je fiets meenemen in de trein kan heel handig zijn, maar het betekent ook dat er minder ruimte is voor je medereizigers. Zeker in de spitsuren is dat lastig. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk reizigers een comfortabele reis hebben, kost het vanaf 1 januari 2023 € 5,- om je fiets mee te nemen tijdens de spits.  

Een Fietskaart Spits:

  • kost € 5,-
  • is één dag geldig
  • is nodig in de spitsuren: 6.30 – 9.00 en 16.00 – 18.30
  • geldt voor het traject Dordrecht - Geldermalsen
  • is alleen geldig in combinatie met je eigen vervoerbewijs
  • is te koop bij de kaartjesautomaat of in de webshop

Maximaal 12 fietsen

Om alle reizigers comfortabel te laten reizen, geldt er in de spits een maximum van 12 fietsen per trein. Dat betekent dat een Fietskaart Spits geen garantie is op een plek in de trein.


Huur een deelfiets

Als je van of naar het station een fiets nodig hebt, kun je ook een Donkey deelfiets huren. Met de Donkey Republic app kun je nu voor € 3,- per dag of € 19,- per maand gebruikmaken van een deelfiets.

Deze deelfietsen staan op de stations Dordrecht, Dordrecht Stadspolders, Sliedrecht Baanhoek, Sliedrecht, Hardinxveld Blauwe Zoom, Hardinxveld-Giessendam, Boven-Hardinxveld, Gorinchem, Arkel en Leerdam. Op de stations Beesd en Geldermalsen zijn OV-fietsen beschikbaar.

Raadslid Janneke van Oversteeg (CDA) spreekt haar ongenoegen hierover uit. Ze denkt dat deze maatregelen reizigers uit de trein worden gejaagd. 


«   »