Waterboulevard komt naar Gorinchem!

Gepubliceerd op 12 mei 2023 om 09:14

Zaterdag 13 mei is de Lingehaven het decor van de Open Havendag, een gezellige dag in Gorinchem voor het hele gezin. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur kun je struinen langs kramen met curiosa en rommelmarktspullen en heerlijk eten en drinken bij foodtrucks en de cafeetjes.

Dit jaar sluit de Waterboulevard aan en kan iedereen ook naar hartenlust genieten van het water! Je kunt gratis kanovaren, suppen, zeilen, roeien, vissen, wrikken, onderwater kompaslezen en zelfs een escapeboot spel spelen. Of maak een mooie wandeling langs de Oude Hollandse Waterlinie, bekijk een energieke waterpolo wedstrijd in de haven en wees getuige van een spectaculaire drakenbootrace.

(meer tekst onder foto)

archieffoto: GP-buro

Beleef het water, ontdek en ervaar!    

Kom kijken naar een spectaculaire openwater waterpolo-demonstratie georganiseerd door DeLinge/PCG. Zelf een stukje varen? Dat kan; bij Watersportvereniging De Merwede stap je zo in een optimist en zeil je de haven in. Of probeer de St. Ayles roeisloep eens uit en Sloepverhuur Gorinchem neemt je mee voor een idyllisch tochtje over de gracht. Leer onderwater ko mpaslezen bij Onderwatersportclub Gorkum en neem je vrienden mee om gratis te suppen en kanovaren. Weet jij wat wrikken is? De Gorinchemse Zeeverkenners doen het voor, en nog leuker: je mag het ook zelf proberen! Ben je toe aan spanning? Bij de Escapeboot ben je dan zeker op je plek of kom kijken naar de energieke Drakenbootrace en moedig de teams aan. Ook Varen doe je Samen! is aanwezig met voorlichting over veilig varen.Ontdek via een wandeling met gids het grootste geheim van Nederland: de Oude Hollandse Waterlinie. En laat je inspireren door de Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam. Zoek je even een rustmoment? HSV Gorinchem nemen voldoende hengels mee om uit te proberen, lukt het jou ook om een vis te vangen? Kortom; veel waterplezier voor iedereen.

Er is nog meer te doen..

Kom kijken naar verschillende vaar- en voertuigen en naar een NH-90 gevechtshelikopter (onder voorbehoud) van de Koninklijke Marine en de Koninklijke Landmacht. Er is een duikcontainer en een belevingscontainer, waar jij jezelf dankzij een speciale VR-bril tussen de mariniers waant.


«   »