Lentefair op Typhoon terrein

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 18:43

Op vrijdag 12 mei vond er een lentefair plaats in Gorinchem. Bezoekers konden een informatiemarkt bezoeken, deelnemen aan workshops en behendigheidsspellen en hun gezondheid laten testen. Ook konden zij deelnemen aan een rollatorloop, waarbij zij een parcours over de atletiekbaan moesten lopen.

Men kon hier vooraf op inschrijven. Zo'n honderd personen hadden zich hier voor opgegeven. Van deze 100 was in het begin ongeveer de helft binnen. Aan het weer hoefde dit niet te liggen, want het weer liet zich ook deze dag van de beste kant zien. Wel stond er op het Typhoon terrein behoorlijk wat wind.

Het dameskoor "Uit Volle Borsten" zong de vrolijkste liedjes en er kon zelfs meegezongen worden. Die honderd personen die zich hadden opgeven zijn tenslotte toch allemaal gekomen. Doordat het terrein zo groot is en de deelnemers over het hele terrein verdeeld waren, bleef het lijken of het niet druk was.

Toch was er voldoende te doen. Men nam deel aan de verschillende workshops en liep fanatiek achter de rollator op het uitgezette parcours. Op het gezondheidsplein kunnen bezoekers hun bloeddruk en het zuurstofgehalte in hun bloed laten meten en hun BMI laten berekenen.

De Vegro was met verschillende mensen aanwezig om advies te geven over scootmobielen, rollators, bedden, trapliften en allerlei materiaal waarmee je leven als oudere of minder mobiel persoon, een stuk aangenamer gemaakt kon worden.

foto's: GP-buro


«   »