Mark de Boer kandidaat-wethouder Gorcum Actief

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 15:12

De kandidaat-wethouder van Gorcum Actief is Mark de Boer uit Gorinchem. Everdien Hamann en Björn Bahlmann blijven de partij in de gemeenteraad vertegenwoordigen. ,,We zijn blij dat we afstevenen op collegedeelname en dat we met Mark de Boer een goede kandidaat hebben gevonden,” aldus Everdien Hamann. ,,Wij hebben het volste vertrouwen in inzet en kunde van Mark om de komende jaren te gaan werken aan de zaken die wij in verkiezingstijd nadrukkelijk hebben benoemd, zoals een goede Energietransitie en een socialer beleid.”

Mark de Boer is 31 jaar oud, bestuurskundige, komt uit Rotterdam en woont sinds twee jaar met zijn gezin in Gorinchem. De afgelopen 12 jaar was hij werkzaam op het Rotterdamse stadhuis. De eerste zeven jaar in verschillende politieke functies waaronder een raadsperiode (2014 – 2017) als burgerraadslid voor de ChristenUnie. Met zijn constructieve en verbindende manier van werken heeft hij vanuit de oppositie o.a. de basis gelegd voor een nieuw erfgoedbeleid, een innovatief ecosysteem op de luchthaven en een zomerakkoord gesloten (2017) met het toen zittende college en daarmee een kentering in gang gezet in hoe Rotterdam naar armoede en schuldenproblematiek kijkt. De afgelopen vijf jaar werkte Mark als strateeg voor het Rotterdamse stadsbestuur.

,,Onze kandidaat neemt dus ruime politiek-bestuurlijke en ambtelijke ervaring mee uit het Rotterdamse,” zegt Everdien Hamann. ,,Mark de Boer woont nu hier en heeft zich aangesloten bij Gorcum Actief, kent ons programma van voor tot achter en zal altijd de verbinding zoeken met alle politieke partijen in Gorinchem en met partners in stad en regio. Wij zien uit naar een goede en constructieve samenwerking.”

Everdien Hamann


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.