Veilig blijven fietsen met Doortrappen

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 10:01

Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen wil ouderen helpen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Ook de gemeente Gorinchem heeft zich aangesloten bij Doortrappen. De gratis fietstraining op woensdag 29 juni is een onderdeel van het programma Doortrappen.

Fietstraining

De training vindt plaats bij voetbalvereniging Parkeerterrein Kantine SVW. Kleine Schelluinsekade 5C. De training bestaat onder andere uit:

  • een check van uw (elektrische) fiets door FietsNed. Staat uw zadel of stuur op de juiste hoogte? Is uw bandenspanning nog voldoende?
  • voorlichting over de juiste helm door van Houwelingen tweewielers. Welke helm past het beste bij u? Er zijn verschillende modellen om te passen en evt. te kopen.
  • oefeningen waarbij een fysiotherapeut van Fysio PP u leert om zolang mogelijk goed te blijven fietsen.
  • een behendigheidsparcours waaraan u kan deelnemen onder begeleiding van Veilig Verkeer Nederland. Er wordt gekeken naar de juiste manier van op- en afstappen, of u op de juiste manier remt en hoe u rotondes zo veilig mogelijk kunt fietsen.

  Aanmelden

  Wilt u meedoen? Geef u dan voor maandag 27 juni op via het online aanmeldformulier onder aan de pagina. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de tijd waarop u wordt verwacht.

  Meer informatie

  Meer informatie over Doortrappen leest u op www.doortrappen.nl