De Bliekenbike, voor elkaar – naast elkaar

Gepubliceerd op 7 juli 2022 om 09:21

In Gorinchem is vanaf april 2022 een duofiets te leen; de Bliekenbike. Ken je iemand die opbloeit van een rondje fietsen, maar dat nu (even) niet kan? Wil je als vrijwilliger, naaste of zorgverlener met iemand een toertocht maken? Meld je dan aan en reserveer deze elektrische fiets. Een persoon stuurt en beiden trappen. Groot voordeel van de Bliekenbike: je kunt makkelijk met elkaar praten omdat je naast elkaar zit. Zo rijd je samen gezellig én gezond een rondje door Gorinchem en omgeving.

Bron: Gorinchem Beweegt

Voor wie geschikt?

De fiets is geschikt voor mensen die graag fietsen maar dat nu niet meer zelfstandig kunnen. Op de Bliekenbike hoef je niet bang te zijn dat je omvalt. Het is een stabiele driewieler, twee wielen achter en één wiel voor. Ook heeft hij sterke trapondersteuning en mogelijkheid om beenfixatie te plaatsen voor beide trappers/onderbenen.

Kosten & reserveren

We vragen voor onderhoud van de fiets een kleine bijdrage van €2 per dagdeel. Voor uitleen/reserveren kan gebeld worden naar de Bogerd 0183 820 284 op werkdagen tussen 09.30-17.00 uur. Vooraf dient de bestuurder een gebruikersovereenkomst te ondertekenen en de €2 mag contant worden betaald. In verband met het uit de stalling halen van de fiets vragen wij je om de fiets 24 uur van te voren te reserveren. Wanneer je gebruik wilt maken van (een van de) beenfixaties vragen wij je dit 48 uur van te voren aan te geven.

Vrijwilligers

We hebben nog ruimte voor extra vrijwilligers die af en toe (nader af te spreken) met iemand samen willen fietsen. Als fietsvrijwilliger neem je iemand mee op pad. De match maken we na een kennismakingsgesprek. Het staat de vrijwilliger en fietser altijd vrij om aan te geven dat de match niet voldoende was voor eventuele vervolg fietstochten. Aanmelden als fietsvrijwilliger? Mail je motivatie naar t.pijleman@gorinchem.nl


«   »