Onthulling Witte Anjer Perkje

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 11:13

Vrijdagmorgen onthulde burgemeester Reinie Melissant, in het bijzijn van Veteranen uit Gorinchem, een Witte Anjer Perkje in de buurt van het oorlogsmonument Buiten de Waterpoort.

De "Witte Anjerperkje-Ambassadeurs" van het Nationaal Comité Veteranendag zetten zich, elk op hun eigen manier, in om elke gemeente aan te sporen een Witte Anjer Perk aan te leggen ter ere van de veteranen in Nederland.

Inmiddels heeft ook Gorinchem zich hierbij aangesloten. Buiten de Waterpoort  is aan de zuidelijke kant van het Wilhelminapark, in de buurt van het oorlogsmonument, nu ook een Witte Anjer Perk aangelegd.

Vrijdagmorgen werd het nieuwe perkje geopend door burgemeester Reinie Melissant. Na een stukje geschiedenis door de veteraan van Lent nam de burgemeester het woord. Ook zij roemde de veteranen  en onthulde officieel het Witte Anjer Perkje. De veteranen zijn blij en dankbaar met deze belangrijke blijk van waardering voor de veteranen. Waardering ook voor de mooie, zichtbare plek van het perkje vlakbij het oorlogsmonument. 

foto's/video: GP-buro/GP/TV


«   »