Centrale Uitlees Ruimte gaat sluiten

Gepubliceerd op 18 juli 2022 om 13:22

De Centrale Uitlees Ruimte. kortweg CUR gaat dicht. Vanuit de CUR werden op monitors van alles in de gaten gehouden. Dit gebeurt vanuit een gebouw dat achter station Gorinchem is gelegen. Met veel trots opende de gemeente Gorinchem in 2005. De CUR groeide uit tot een controlepost waar men de stations van de MerwedeLingelijn, de parkeergarage Kweeklust, Kazerneplein en andere parkeerplaatsen konden uitkijken. Daarnaast worden de 7 bedrijventerreinen in Gorinchem via camera's gecontroleerd en de pollers (inzinkbare palen) die de binnenstraten afsluiten voor autoverkeer. Tevens staan er camera's rond het stadhuis.

Het sluiten van de CUR breng wel met zich mee, dat de vier personeelsleden op zoek moeten naar een andere baan.

Omdat de wet- en regelgeving op het gebied van toezicht en handhaving de laatste jaren is gewijzigd bewegen de gemeenten mee met een aanpassing van het cameratoezicht. De gemeentelijke camera's rond de stations worden uitgeschakeld en verwijderd.

Hoe nu verder?

Want wie gaat nu de camera's, die blijven staan, bekijken? Bedrijventerreinen, parkeergarages, pollers ed. moeten toch ook in de gaten worden gehouden! Misschien wel de Stichting Securety5 die de beveiliging van de bedrijfsterreinen al verzorgt. Maar hun apparatuur staat ook in de ruimte bij de CUR. En wie bedient de pollers indien nodig.? 

De toekomst zal het moeten uitwijzen.

foto: GP-buro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.