Herman en Betty vieren diamanten huwelijk en staan nog middenin het leven

Gepubliceerd op 20 juli 2022 om 17:03

 

Loco-burgemeester Attie Mager bracht een bezoek aan Herman (83) en Betty (83) Bussink-Rozendal. Het bezoek vond plaats precies op de dag dat het echtpaar 60 jaar getrouwd is.

Huwelijksbootje

Herman ontmoet Betty 64 jaar geleden in Amsterdam via de jeugdvereniging van de kerk. Betty is op dat moment hoofdleidster van een kleuterschool in Den Helder. Herman werkt als fietskoerier /magazijnchef voor een papiergroothandel. Het echtpaar trouwt op 20 juli 1962 in het stadhuis van Den Helder. Het kerkelijk huwelijk vindt plaats in Amsterdam. Na hun huwelijk gaat het stel in Amsterdam wonen.

Druk leven

Betty stopt na in het huwelijksbootje te zijn gestapt met werken. “In die tijd werd je ontslagen als je trouwde,” aldus Betty. Tijdens het huwelijk volgt Herman een studie van zeven jaar en gaat uiteindelijk aan de slag als sociaal cultureel werker. Het echtpaar krijgt 5 kinderen en zorgt ook nog liefdevol voor twee pleegkinderen. Een druk leven!

Vrijwilligerswerk

Het echtpaar verhuist gedurende hun huwelijk acht keer. Uiteindelijk kwamen ze tien jaar geleden in Gorinchem wonen. In de vestingstad hebben ze het nog steeds prima naar hun zin. Betty en Herman zitten nog altijd niet stil. Betty staat iedere week als vrijwilliger in de Wereldwinkel. Herman gaf tot voor kort taalcursussen bij Vluchtelingenwerk. Mooi werk, dat nu gestopt is. Inmiddels is hij op zoek naar ander vrijwilligerswerk en hoopt dat er weer wat moois op zijn pad komt.

Feest vieren

Het diamanten huwelijksfeest wordt gevierd op Fort Vuren met een heerlijke lunch en aansluitend een receptie. Dit alles in het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en bekenden. Er is bewust gekozen voor een feest overdag, ‘s avonds is het echtpaar graag weer thuis.  

Het diamanten echtpaar Bussink-Rozendal met in het midden loco-burgemeester Mager die hen kwam feliciteren