Bijpraten met Gorcum Actief

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 09:08

Gorcum Actief houdt maandagavond 4 september een partij-bijeenkomst voor leden en belangstellenden. ,,We zitten nu een jaar in de coalitie en willen met onze mensen en nieuwe geïnteresseerden bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot onderwerpen die voor ons belangrijk zijn,” aldus Everdien Hamann van Gorcum Actief.

Wethouder Mark de Boer geeft een korte presentatie over wat tot nu toe is bereikt en waar verder aan gewerkt gaat worden. Hij heeft een aantal belangrijke thema’s in portefeuille, die bij Gorcum Actief hoog in het vaandel staan zoals: Duurzaamheid en Milieu, Energietransitie, Klimaatadaptatie, Biodiversiteit, Water en Waterveiligheid. ,,Het zijn allemaal onderwerpen die voor ons erg belangrijk zijn voor nu en zeker ook met het oog op de toekomst,” aldus Hamann. ,,Maar natuurlijk omvat het fractie- en partijwerk alles wat bij de gemeente aan de orde is. Dus ook ruimtelijke ordening, nieuwbouwplannen, verkeer, sport, sociaal domein enzovoorts.”

Gorcum Actief bestaat nu tien jaar, heeft acht jaar oppositie gevoerd en neemt sinds vorig jaar deel aan de coalitie. ,,We zijn een kleine partij met een groot hart en een grote stem, grappen wij altijd, want we zijn een hele actieve club. We hebben mooie plannen voor komende jaren waar we samen met de inwoners van de stad aan willen werken. Ook kan onze groep versterking gebruiken. Dus wie interesse heeft in de lokale politiek en/of wil deelnemen aan onze activiteiten is 4 september van harte welkom. Deze avond is dus ook bedoeld voor kennismakingen en nieuwe ideeën.”

De bijeenkomst wordt maandagavond 4 september vanaf 20.00 uur gehouden in het Natuurcentrum, Gijsbert van Andelpark 1 in Gorinchem . Voor informatie en aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Everdien Hamann (email: e.hamann@gorinchem.nl).

Foto: Het team van Gorcum Actief viert de verkiezingswinst in 2022