Raad de wijk waar raadsleden wonen

Gepubliceerd op 31 augustus 2023 om 12:05

Bron: SamenGorinchem

Hoe goed ken jij Gorinchem? Herken je een wijk aan slechts één foto en een korte omschrijving ervan? De raadsleden van de gemeente Gorinchem dagen je uit met een wijkenbattle: raad de wijk waarin zij wonen. En maak kans op een geweldige prijs voor de hele wijk waarin jij woont. 

Gorinchem telt negen wijken; in zeven daarvan wonen raadsleden van de gemeente. Vanaf 29 augustus presenteren raadsleden in De Stad Gorinchem een foto van de wijk waarin ze wonen plus wat hints. Elke week komen er twee wijken voorbij; de laatste op 19 september. 

Inzenden

Je hebt tot 22 september om de goede antwoorden te e-mailen naar integraalsociaalbeleid@gorinchem.nl. Doe dat óf elke week na het verschijnen van de artikelen. Of in 1 keer nadat alle zeven wijken zijn gepubliceerd. De antwoorden moeten dus uiterlijk 21 september verstuurd zijn. Belangrijk: vermeld daarbij elke keer jouw naam, vooral ook de wijk waarin je woont én per artikel het goede antwoord. Op 23 september lees je via de socials wie de winnaar is; het is dan Burendag. De prijsuitreiking is op 28 september. 

Banden aanhalen

Deze wijkenbattle is ter ere van Burendag in Gorinchem. Dat is de perfecte dag om onze gemeenschap te vieren en de banden met buren, medewijkbewoners en stadsgenoten aan te halen. Zo bouwen we samen aan een hechte gemeenschap. Een gemeenschap waarin raadsleden naast onze vertegenwoordigers en ook gewaardeerde buren zijn. 

Wie wint en wat?

Winnen doe je samen, met elkaar. Want de winnende wijk is de wijk waaruit de meeste goede inzendingen komen. Gebruik je lokale kennis en scherpe blik om de juiste antwoorden te vinden. En trommel je vrienden en buren op om datzelfde te doen. Wat je dan al gewonnen hebt, is saamhorigheid. Daarnaast is er ook een hoofdprijs. Die blijft nog even geheim. Eén ding is zeker: de winnende wijk zal nooit meer hetzelfde zijn en veel nieuwkomers trekken.