Veilig blijven fietsen met Doortrappen!

Gepubliceerd op 30 september 2023 om 08:39

Op maandag 2 oktober 2023 organiseert Gorinchem Beweegt een gratis fietstraining voor de oudere inwoners van Gorinchem. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen wil ouderen helpen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Ook de gemeente Gorinchem heeft zich aangesloten bij Doortrappen. De gratis fietstraining op maandag 2 oktober is een onderdeel van het programma Doortrappen. 

Fietstraining

De training vindt plaats bij voetbalvereniging SVW, op het parkeerterrein, Kleine Schelluinsekade 5C. De training bestaat onder andere uit:

  • een check van uw (elektrische) fiets door van Houwelingen tweewielers. Staat uw zadel of stuur op de juiste hoogte? Is uw bandenspanning nog voldoende?
  • voorlichting over de juiste helm door van Houwelingen tweewielers. Welke helm past het beste bij u? Er zijn verschillende modellen om te passen en evt. te kopen.
  • oefeningen waarbij een fysiotherapeut van Fysio PP u leert om zolang mogelijk goed te blijven fietsen.
  • een behendigheidsparcours waaraan u kan deelnemen onder begeleiding van Veilig Verkeer Nederland. Er wordt gekeken naar de juiste manier van op- en afstappen, of u op de juiste manier remt en hoe u rotondes zo veilig mogelijk kunt fietsen.

Aanmelden

Wilt u meedoen? Geef u dan voor vrijdag 29 september op via https://www.sportencultuur.gorinchem.nl/activiteiten?gemeente%5B%5D=94&projecten%5B%5D=3121&projecten%5B%5D=3122&sort=name&order=asc&zoeken=doortrappen

of via p.lugt@gorinchem.nl. U kunt ook bellen naar Patricia van der Lugt 06-31140143

Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de tijd waarop u wordt verwacht.

Meer informatie

Meer informatie over Doortrappen leest u op www.doortrappen.nl