Voedselbank Gorinchem roept op tot meer zichtbaarheid en steun voor mensen in nood

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 09:17

Bij de Voedselbank Gorinchem richt men de aandacht op een groep mensen die mogelijk hun hulp nodig heeft, maar om verschillende redenen aarzelt om contact op te nemen. De Voedselbank Gorinchem, gelooft dat niemand in onze stad honger hoeft te lijden of zich geïsoleerd hoeft te voelen. Daarom doen zij een oproep aan alle inwoners van Gorinchem om hen te helpen deze boodschap te verspreiden.

In onze gemeente zijn er talloze mensen die om diverse redenen nog geen gebruik hebben gemaakt van de diensten van de Voedselbank. Schaamte, onbekendheid, onwetendheid en angst om niet aan de gestelde normen te voldoen, kunnen belemmeringen vormen voor degenen die hen hulp nodig hebben. Zij willen deze barrières wegnemen door hun aanwezigheid te vergroten en actiever te communiceren via hun website, sociale media kanalen en via de regionale pers.

Om dit te bereiken zijn er nieuwe initiatieven gelanceerd. Zo zijn er een frisse en informatieve flyer en posters ontwikkeld, die worden verspreid bij armoedebestrijders, buurt- en wijkcentra, supermarkten en zorgverleners. Daarnaast is er een video geproduceerd waarin één van hun klanten haar persoonlijke ervaring deelt en de boodschap uitdraagt:

Schaamte is overbodig, soms heb je even hulp nodig.

Wij zijn er voor jou!

foto: Voedselbank Gorinchem