Zesde Schone-Winkelstraat-Estafette in Gorinchem

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 08:52

De zesde editie van de Schone-Winkelstraat-Estafette staat voor de deur en wij nodigen jou van harte uit om deel te nemen aan deze gemeenschapsinspanning voor een schoner Gorinchem.

Op woensdagochtend 4 oktober begint het evenement om 8.55 uur ter hoogte van Singer Fels - hoek Hazewindhondenstraat. Bij aankomst ontvang je een schoonmaaksetje, bestaande uit grijpers, handschoenen, een steelveger en blik, en een vuilniszak. Dit setje mag je behouden en gebruiken tijdens de volgende Schone-Winkelstraat-Estafette op 1 november, en natuurlijk bij alle gelegenheden waarbij je de entree van de winkels schoonveegt.

Om 9.00 uur wordt het evenement officieel geopend door Schoon Gorinchem, en het startschot zal worden gegeven door een wethouder (de naam van de wethouder wordt nog bekendgemaakt).

Tot 9.30 uur gaan we gezamenlijk zwerfvuil opruimen. Waardlanden zal aanwezig zijn met een karretje om prullenbakken te legen en vuilniszakken mee te nemen. Schoon Gorinchem zal ook de peukenzuiger inzetten en nodigt ondernemers die nog niet deelnemen uit om mee te doen.

Om 9.30 uur sluiten we de estafette af met een gezellig bakje koffie bij Metropole.

Ondernemers van de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Burgstraat, Langendijk, Arkelstraat, Grote Markt en Groenmarkt zijn ook van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de start in de Westwagenstraat. Hoe meer mensen meedoen, hoe schoner onze stad wordt! Als je liever meteen wilt beginnen met opruimen, ben je daar natuurlijk vrij in.

Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen op woensdag 4 oktober. Samen maken we Gorinchem schoner en mooier!

foto: GP-buro