Geslaagd Cybercongres in Gorinchem benadrukt Belang van Cybersecurity

Gepubliceerd op 3 oktober 2023 om 10:43

Het Platform Veilig Ondernemen Regio Rotterdam, in samenwerking met Gemeente Gorinchem en Gemeente Molenlanden, organiseerde op 27 september een succesvol cybercongres in het Van der Valk Hotel Gorinchem. Het evenement trok meer dan 130 bezoekers. 

Met één op de drie ondernemers die slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, is dit probleem ook in de gemeenten Gorinchem en Molenlanden actueel. De burgemeesters R.W.J. Melissant-Briene (Gorinchem) en T. Segers (Molenlanden) benadrukten het belang van tijdige cyberbeveiliging.

Ondernemer Xander Koppelmans deelde zijn aangrijpende verhaal, terwijl IT-expert Erik de Jong praktische cybersecuritytips gaf, waaronder het gebruik van sterke wachtwoordzinnen en multi-factor authenticatie. Rens Lambert, van de Politie Eenheid Rotterdam, benadrukte het belang van aangifte bij cyberincidenten.

Het congres eindigde met een discussiepanel, waarbij vertegenwoordigers van de Rabobank vragen beantwoordden over cyberverzekeringen.

Voor meer informatie over het verbeteren van cybersecurity, bezoek de website van het Platform Veilig Ondernemen Regio Rotterdam: www.pvo-rotterdam.nl.