Kinderboekenweek

Gepubliceerd op 4 oktober 2023 om 11:12

Vier 'Bij mij thuis' tijdens de Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober

Dit jaar vieren we Kinderboekenweek 'thuis' in al haar vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is 'Bij mij thuis', en de BibliotheekAanzet nodigt iedereen uit om te ontdekken wat dit voor hen betekent en welke boekengenres hen het meest aanspreken.

Thuis is niet alleen de plek waar je woont, maar ook waar je jezelf kunt zijn, waar je kunt dromen, lachen, en groeien. Kinderboeken bieden een geweldige kans om deze betekenis van thuis te verkennen en te begrijpen.

Één van de activiteiten is: Gratis livestream: Stem op de Okapi live vanuit Diergaarde Blijdorp.

In Diergaarde Blijdorp woont een heel bijzonder dier: de okapi. Maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de okapi? En waarom zou het ieders lievelingsdier moeten zijn? Edward van de Vendel schreef er een boek over: Stem op de okapi

Tijdens de Kinderboekenweek 2023 organiseert bibliotheek AanZet een livestream vanuit het okapiverblijf. De schrijver Edward van de Vendel en de okapiverzorger zijn erbij. Kijk jij met je klas mee?

Het programma is afgestemd op groep 6. Andere groepen zijn ook welkom. De livestream start op woensdag 11 oktober om 10.30 uur en duurt ongeveer een halfuur. Klassen die meekijken kunnen tijdens de uitzending een leuke prijs voor de hele klas winnen!

Kom naar jouw bibliotheek en laat je inspireren! Kijk voor meer informatie, activiteiten, en boekentips op de website van de bibliotheek.