Parkeergarage Kazerneplein langer open na luisteren naar bezorgde bewoners en ondernemers

Gepubliceerd op 11 november 2023 om 11:25

Na een overweldigende hoeveelheid kritiek van bewoners en ondernemers in de binnenstad heeft de gemeente Gorinchem besloten om de parkeergarage Kazerneplein langer open te houden. De oorspronkelijke sluitingsdatum van de parkeergarage op vrijdag 17 november  is nu uitgesteld.

De parkeergarage Kazerneplein zal nu pas op vrijdag 17 november om 18.00 uur haar deuren sluiten. Dit besluit komt voort uit de zorgen en bezwaren die met name ondernemers geuit hebben over mogelijke omzetverliezen bij de tijdelijke sluiting van de parkeergarage.

foto: streetview

Vanaf woensdag is ook parkeergarage Kweeklust beschikbaar voor bewoners die hun auto moeten verplaatsen vanwege een parkeerverbod in de straat. Alleen met een speciale parkeerkaart hebben bewoners toegang tot deze garage. Voor extra parkeergelegenheid kan men uitwijken naar de Spijksepoort als de Kazerneplein-garage vol is.

Om het gemak voor bewoners en bezoekers te vergroten, zullen er op zaterdag gratis pendelbussen rijden vanaf het Evenemententerrein naar de binnenstad. Deze bussen zullen tussen 09.00 en 16.00 uur operationeel zijn.

De gemeente heeft ook woensdag en donderdag in de hal van het Gorcums Museum polsbandjes uitgedeeld aan bewoners en ondernemers. Hiermee blijft de binnenstad tijdens de intocht bereikbaar voor hen. Gratis vlaggen met het speciale Sint-logo werden ook uitgedeeld, en komende week worden er vlaggenlijnen in de binnenstad opgehangen om de feestelijke sfeer te verhogen.