Christenunie reikt 'Bliek van Waardering' uit aan Voedselbank Gorinchem

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 09:30

Op vrijdagavond heeft het Gorcums Museum het toneel geboden voor een bijzondere gebeurtenis: de uitreiking van de tweede 'Bliek van Waardering' door Christenunie raadslid Anselm Krol. Deze eer ging naar de Voedselbank Gorinchem, die al bijna twintig jaar lang een onmisbare rol vervult in het ondersteunen van mensen die moeilijk rond kunnen komen.

Met ruim tachtig toegewijde vrijwilligers streeft de Voedselbank ernaar om onder het motto "hart voor voedsel, oog voor mensen" niet alleen boodschappen te verstrekken, maar ook een luisterend oor te bieden. Elke klant wordt tijdens het winkelen gekoppeld aan een vrijwilliger, waardoor ongeveer tweehonderd inwoners niet alleen materiële hulp krijgen, maar ook emotionele steun in moeilijke tijden.

Raadslid Anselm Knol reikte de prijs persoonlijk uit aan vrijwilliger Arie van Hoven. In zijn toespraak benadrukte Knol de cruciale rol die de Voedselbank Gorinchem speelt in de lokale gemeenschap. "Het biedt niet alleen essentiële steun aan hen die het nodig hebben, maar versterkt ook de onderlinge solidariteit. De belangeloze inzet van al deze vrijwilligers vormt het kloppend hart van deze onmisbare organisatie."

De 'Bliek van Waardering' is een initiatief van de Christenunie om Gorcumers te eren die met hun inzet bijdragen aan het mooier en leefbaarder maken van de stad. Over een halfjaar zal de volgende prijs worden uitgereikt. Kent u iemand die deze erkenning verdient vanwege zijn of haar bijdrage aan de stad? U kunt nominaties indienen op bliekvanwaardering.nl.

(meer tekst onder foto)

foto: Dick de Jong - Vrijwilligers Voedselbank trots met hun Bliek van waardering

De 'Bliek van Waardering', een kunstwerk vervaardigd door de getalenteerde Gorcumse kunstenaar Marco van Trigt, wordt het symbool van erkenning voor degenen die een verbindende rol spelen in de Gorcumse samenleving. In een opmerkelijke stap heeft de ChristenUnie besloten om afgeleiden van dit kunstwerk, in totaal 16 stuks, uit te reiken als een soort publieksprijs aan individuen die zich inzetten voor het versterken van de sociale banden binnen de stad. De ceremonie van de 'Bliek van Waardering' vindt jaarlijks plaats. Er zijn er nu dus 2 uitgereikt.