Uitnodiging voor Input over Herinrichting Buiten de Waterpoort

Gepubliceerd op 14 november 2023 om 13:44

De gemeente is in 2023 gestart met het herinrichten van diverse speelplekken in de binnenstad, waarvan recreatiegebied Buiten de Waterpoort er één is. Het hoofddoel van deze herinrichting is om het gebied aantrekkelijker te maken voor sport, beweging, spel en ontspanning. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan natuurlijk buitenspelen, meer groen en een inclusieve benadering waarbij iedereen kan deelnemen.

Op 27 september vond de startbijeenkomst plaats. Na deze bijeenkomst is er een schetsontwerp gemaakt voor een deel van Buiten de Waterpoort. Dit ontwerp is te bekijken op gorinchem.nl/buitendewaterpoort. Hier heeft u ook de mogelijkheid om uw mening te geven door een vragenlijst in te vullen. De deadline voor het indienen van uw feedback is uiterlijk 4 december.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw mening over dit project. Met behulp van uw input streven we ernaar om begin 2024 tot een definitief ontwerp te komen, waarna we in 2024 van start gaan met de uitvoering van het project.

Uw deelname en ideeën zijn van onschatbare waarde bij het vormgeven van een heringericht Buiten de Waterpoort dat voldoet aan de behoeften van de gemeenschap.

Document schetsontwerp

In de bijlage ziet u het schetsontwerp van de nieuwe inrichting op Buiten de Waterpoort. Wat is er nieuw:

  • Er komen twee extra paden zodat u makkelijker een rondje kan lopen en er meer circuits ontstaan om te skaten, steppen of met een loopfietsje te oefenen (1)
  • Aan het centrale pad komen extra zitplekken om bijvoorbeeld te schaken of andere denksporten te doen (2)
  • Op verschillende plekken komen sport- en spelmogelijkheden voor jong en oud. Denk aan speeltoestellen voor jonge kinderen aan de strandzijde en sport- en fitnesstoestellen voor jongeren en volwassenen (3, 4,15)
  • Er komt een plek voor strandsporten (5)
  • De bestaande lindebomen worden verplaatst naar twee hoeken van het park zodat daar schaduwplekken komen, met plekken om een hangmat op te hangen. Daarnaast komen de metalen fitnesstoestellen (6, 7, 14)
  • Er blijft een vrij grasveld over van ongeveer 30x50 meter voor vrije veld- en balsporten en (school-) activiteiten (8).
  • Er worden nieuwe bomen geplant en veel bloeiende struiken en planten (9, 12)
  • Er komt een plek aan het water waar mensen kunnen relaxen of voor bijvoorbeeld een bootcamptraining  (13)