'Orange the World'-campagne tegen geweld tegen vrouwen van start in Gorinchem

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 13:28

Zaterdag markeerde de start van de 'Orange the World'-campagne in Gorinchem, een krachtig initiatief tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Georganiseerd door SI Merwekring en Inner Wheel, valt deze campagne samen met de wereldwijde beweging die loopt van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Het thema van dit jaar, "Veilig, overal en altijd", benadrukt de noodzaak van een veilige omgeving voor vrouwen overal ter wereld. In Gorinchem zullen verschillende activiteiten plaatsvinden gedurende deze periode. Verschillende locaties, waaronder Slot Loevestein, Theater ’t Pand en Hotel Van der Valk, zullen opvallend oranje worden verlicht. Raamstickers en vlaggen met de boodschap 'Stop Geweld Tegen Vrouwen' zullen te zien zijn, terwijl het campagnelogo prominent op het wegdek zal worden geplaatst, met Buiten de Waterpoort als een van de eerste locaties.

Wethouder Eva Dansen gaf vrijdag het startschot door het laatste handje te leggen aan het logo op het wegdek bij Buiten de Waterpoort, terwijl zij de campagne aanmoedigt die tot 10 december blijft voortduren.

Op 8 december zal de campagne haar hoogtepunt bereiken met de plechtige plaatsing van een speciale 'Orange the World' stoeptegel bij het Stadhuis van Gorinchem als symbool van verbondenheid en toewijding aan deze belangrijke zaak.

De campagne roept iedereen op om samen te werken om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

foto's: GP-buro