De Heer Willockx 100 jaar

Gepubliceerd op 4 januari 2024 om 09:35

een leven met toewijding voor het ambacht en liefde voor het gezin

De in Nijmegen geboren heer Willockx, een schoenmaker in hart en nieren. Een leven van toewijding aan zijn ambacht en liefde voor zijn gezin. Toen hij op 3 januari 1924 in Nijmegen werd geboren moest de kachel extra worden opgestookt, omdat hij het anders niet zou halen!

De heer Willockx en zijn vrouw Nel woonden de eerste jaren van het huwelijk samen in Den Haag. Daar werden de eerste vier dochters geboren en startte hij zijn eerste eigen schoenmakerij. Ze verhuisden via Eindhoven naar Goor en Tiel. En in deze tijd breidde het gezin uit met de vijfde en zesde dochter.

In Tiel werkte meneer Willockx bij Daalderop. Al bracht het niet zoveel voldoening als het uitvoeren van zijn oude beroep; schoenmaker. Dus toen W. Bronkhorst uit Gorinchem de heer Willockx vroeg te helpen in de schoenenwinkel in de Hoogstraat verhuisde het gezin naar Gorinchem. Hij werkte bij Bronkhorst met toewijding tot aan zijn pensioen.

Het gezin bracht vakanties door in Nederland met de tent. Meneer Bronkhorst bracht het gezin naar vakantiebestemmingen, waardoor kostbare herinneringen werden gecreëerd. Naast zijn werk en gezin had de heer Willockx een liefde voor modelspoortreinen. En nu  liggen, nog steeds, hele tafels vol met grote vellen papier waarop treinroutes staan van heel Europa.

Piet en Nel kregen naast de zes dochters, 12 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen. Zij waren 27 augustus 2017, 65 jaar getrouwd. Twee maanden later in oktober is Nel overleden. Piet is nog in goede gezondheid. Zijn gehoor gaat wel flink achteruit. Maar hij kookt nog regelmatig zelf zijn eten!

Bijna elke dag wordt de heer Willockx bezocht door een van zijn dochters, wat getuigt van de sterke familieband en liefdevolle connecties die ondanks de uitdagingen van het leven blijven bestaan.

burgemeester Reinie Melissant bezoekt de 100 jarige