Guus geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

Gepubliceerd op 26 januari 2024 om 16:51

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 januari is Guus Verburg geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester. Guus zit in groep 7 van de Graaf Reinaldschool en vertegenwoordigt een jaar lang de kinderen van de gemeente Gorinchem. Met de aanstelling van een kinderburgemeester benadrukt de gemeente het belang van de mening en inzet van kinderen. Na een jaar als kinderburgemeester gaf Cato de Lange het stokje over aan Guus.   

Sporten vindt Guus belangrijk voor alle kinderen

Kinderburgemeester Guus is zelf actief sporter. Hij vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, en dat er een breed aanbod aan sporten en sportvelden is. Dat is dan ook een van de speerpunten waar hij mee aan de slag gaat. Daarnaast gaat zijn aandacht uit naar muziek, en de verbindende kracht van muziek. Bijvoorbeeld door jong en oud te verbinden door middel van muziek. Hiermee wil hij zich inzetten om eenzaamheid tegen te gaan.

Samen aan de slag met een kinderadviesteam

In zijn rol als kinderburgemeester wil Guus meer kinderen betrekken bij de gemeente. Hij wil graag aan de slag met een kinderadviesteam. “Ik wil graag dat ik samen met kinderen van alle basisscholen vragen verzamel om aan de gemeente te stellen. Zo kan de gemeente nog meer doen met ideeën, vragen en tips van kinderen”, aldus Guus.

Afscheid Cato de Lange, een echte dierenliefhebber

Met de installatie van Guus, neemt Gorinchem afscheid van Cato de Lange als kinderburgemeester. Zij heeft zich het afgelopen jaar enorm ingezet voor de dieren in de gemeente. Zo heeft ze ervoor gezorgd dat de dierenambulance een aantal gastlessen heeft gegeven op basisscholen. Ook vroeg ze via de media aandacht voor dierenwelzijn  Cato heeft met haar klas karweitjes gedaan voor anderen, en er op die manier ook nog voor gezorgd dat er verbinding tussen mensen is ontstaan. Cato geeft Guus een mooie tip mee “Maak veel plezier en werk hard aan je speerpunten, je kunt als kinderburgemeester echt iets betekenen voor onze stad”.