Afsluiting Haarbrug van 2 april tot en met 21 juni

Gepubliceerd op 21 maart 2024 om 18:24

Van dinsdag 2 april 2024 tot en met vrijdag 21 juni 2024 voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de Haarbrug in Gorinchem. De brug is dan afgesloten voor al het wegverkeer. U kunt gebruikmaken van een omleidingsroute. Voor fietsers en voetgangers is er een andere omleidingsroute dan voor het gemotoriseerd verkeer. 

Van 2 april 2024 t/m 28 april 2024 en van 3 juni 2024 t/m 21 juni 2024 is de vaarweg afgesloten voor de scheepvaart.

Geen tijdelijke brug of pontje

Helaas is een tijdelijke brug (ponton) of een pontje tijdens de werkzaamheden aan de Haarbrug niet haalbaar. Voor de hulpdiensten is bij de Haarbrug een tijdelijke oeververbinding niet noodzakelijk. De kosten voor een ponton of pontje zijn erg hoog. Daarom is besloten om geen ponton of pontje in te zetten.

Groot onderhoud bruggen Merwedekanaal 

De provincie Zuid-Holland werkt van 2023 tot en met 2025 samen met de Provincie Utrecht aan het groot onderhoud van de zeven bruggen aan de Merwedekanaal. Groot onderhoud is eens in ongeveer vijftien jaar nodig. Zo zorgen de provincies ervoor dat de bruggen ook in de toekomst veilig en bereikbaar blijven voor weg- en vaarverkeer. Het groot onderhoud aan de bruggen is een grote klus. Hinder voor weggebruikers en scheepvaart is helaas niet te voorkomen. 

Meer informatie

    • Meer informatie over de Haarbrug en de omleidingsroutes vind u op de webpagina Haarbrug 
    • van de provincie Zuid-Holland. 
    • Meer informatie over het groot onderhoud bruggen Merwedekanaal vindt u op de website van de provincie Zuid-Holland
    • Omwonenden van de brug hebben van de provincie Zuid-Holland een brief over de werkzaamheden aan de Haarbrug gekregen.