Koninklijke Onderscheiding voor vertrekkend raadslid Jack Oostrum

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 08:53

Donderdag 28 maart 2024 ontving Jack Oostrum (71) een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Reinie Melissant. De heer Oostrum was ruim 21 jaar actief voor de gemeenteraad van Gorinchem en 12 jaar wethouder in de vestingstad. Onlangs kondigde hij zijn vertrek aan. 

Tijdens de raadsvergadering nam Oostrum in aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen en zes kleinkinderen afscheid van de raad. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ashraf Hachhouch neemt het stokje van Oostrum over.

Nestor

Oostrum kwam in 1982 voor de PvdA in de gemeenteraad van Gorinchem. Hij was ruim 21 jaar actief voor de raad. Zijn raadslidmaatschap werd enkele jaren onderbroken doordat hij gedurende drie periodes wethouder was in de vestingstad. Met zijn jarenlange verdienste en ervaring was Oostrum de nestor van de Gorcumse politiek.

Vernieuwingen

Als wethouder was de heer Oostrum verantwoordelijk voor verschillende onderwerpen. Op het gebied van stedelijke vernieuwing en wonen heeft onder andere de Lingewijk onder zijn hoede veel vernieuwingen ondergaan. Een sterke binding met de inwoners vond Oostrum essentieel, zeker ook binnen de portefeuille Cultuur, Zorg en Welzijn. De decentralisatie van de zorg was een belangrijke transitie en ook de culturele sector kreeg nieuwe impulsen gedurende Oostrums wethouderschap.

Maatschappelijke betrokkenheid

Niet alleen op het gebied van politiek was de heer Oostrum zeer actief. Hij was jarenlang vrijwilliger bij diverse verenigingen in de stad zoals voetbalvereniging SVW, de biljartvereniging en het Hamelhuis. Sinds kort is Oostrum ook actief als penningmeester bij Theater ’t Pand, vrijwilliger bij het Filmhuis en adviseur duurzaamheid bij SVW. 

Jack Oostrum benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau met rechts zijn vrouw Susan

en links burgemeester Melissant