Burgemeester Reinie Melissant in programma Spraakmakers

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 12:00

Op woensdagochtend, 3 april,  maakte burgemeester Reinie Melissant haar opwachting in het NPO 1 radio programma "Smaakmakers", gepresenteerd door Roos Abelman, om te praten over haar recent behaalde diploma Hbo Verpleegkunde (Bachelor of Nursing). 

Melissant werd uitgenodigd voor het programma vanwege haar recente academische mijlpaal, die voortkwam uit een persoonlijk keerpunt. Na een aangrijpend gesprek met een vrouw die onderhevig was aan een crisismaatregel voor acute zorgbehoeften, voelde Melissant de drang om dieper in te gaan op de complexiteit van zorgverlening en het belang van adequate training. Als burgemeester, belast met het nemen van besluiten over dergelijke maatregelen, voelde ze de verantwoordelijkheid om haar begrip te vergroten.

Het combineren van een intensieve opleiding naast de al veeleisende taken van een burgemeester was geen sinecure. Melissant erkent de uitdagingen, maar is vastbesloten om haar nieuw verworven kennis in te zetten ten behoeve van haar gemeenschap. "Door mijn opleiding en stages heb ik een dieper begrip gekregen voor de uitdagingen waarmee mensen in zorgsituaties worden geconfronteerd," deelde Melissant met programmamaker Roos Abelman.

De prestatie van Melissant is niet alleen een persoonlijke triomf, maar ook een inspiratie voor anderen die streven naar persoonlijke en professionele groei.