Gratis gebitscontrole bij Dierenziekenhuis Gorinchem

Gepubliceerd op 28 januari 2023 om 10:27

Februari is ook dit jaar de maand van de gebitsverzorging voor dieren. Daarom nodigt Dierenziekenhuis Gorinchem eigenaren van honden, katten, konijnen en cavia’s in deze maand uit voor een gratis gebitscontrole op afspraak. Tijdens deze controle beoordeelt een tandheelkundig dierenarts of paraveterinair de staat van het gebit van uw huisdier. Ook geven ze nuttige tips om het gebit in een topconditie te houden.  

Een belangrijk deel van de gezondheid van huisdieren wordt bepaald door de toestand van hun gebit. Veel dieren hebben echter ongemerkt last van gebitsproblemen. Meestal merkt een eigenaar hier echter weinig van. Dingen die mogelijk op kunnen vallen zijn stank uit de bek, een voorkeur van het eten van zachte voeding of slechts aan één kant van de bek kauwen. Slecht of niet eten komt zelden voor als er sprake is van een probleem aan het gebit, want eten is een eerste levensbehoefte. Dieren zullen daarom ondanks pijn aan hun bek altijd proberen om te blijven eten.

(meer tekst onder foto)

foto: IVC - dierenarts Vivian van Essen tijdens een tandheelkundige behandeling van een hond

Binnen het Dierenziekenhuis legt dierenarts Vivian van Essen zich volledig toe op de tandheelkunde bij honden en katten. Naast het professioneel schoonmaken van het gebit, kan zij onder andere ook wortelkanaalbehandelingen en restauraties van tanden uitvoeren. Zij volgt hiervoor een aanvullende opleiding en is jaarlijks aanwezig op nascholingen en congressen. Ook geeft ze onderwijs aan zowel eigen personeel als aan dierenartsen en assistenten van andere praktijken in Nederland. 

Dierenziekenhuis Gorinchem laat de maand van de gebitsverzorging niet onopgemerkt voorbij gaan en biedt honden, katten, maar ook cavia’s en konijnen een gratis gebitscontrole aan. Gedurende de gehele maand februari kunnen eigenaren met hun huisdier op afspraak langskomen. 

Dierenziekenhuis Gorinchem is onderdeel van de Dierenzorggroep regio Utrecht, een organisatie bestaande uit 4 samenwerkende dierenklinieken. In Gorinchem verlenen zes dierenartsen en zeven assistentes eerste- en tweedelijns diergeneeskundige zorg voor gezelschapsdieren. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag is de kliniek van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Daarnaast is de kliniek 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. De kliniek werkt met spreekuur op afspraak. Dierenziekenhuis Gorinchem is te bereiken op 0183 624637 of per email via gorinchem@dierenzorggroep.nl.


«   »