Koningsfeest Gorinchem: Een Dag Vol Feestelijke Activiteiten

Gepubliceerd op 24 april 2024 om 09:13

Op zaterdag 27 april staat Gorinchem in het teken van het Koningsfeest, met een scala aan activiteiten verspreid over de gemeente. De binnenstad opent om 08.00 uur met een kleurrijke kleedjesmarkt en entertainment in de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Arkelstraat en Langedijk. Op de Groenmarkt, omgedoopt tot Maximaplein voor de gelegenheid, wachten kraampjes met wereldse activiteiten en een speciaal Kinderplein.

Kinderen kunnen genieten van springkussens, stoepkrijten en Oudhollandse spelletjes. Avonturiers kunnen de Grote Toren beklimmen om 10.00 en 10.30 uur, terwijl om 10.00 uur de Aubade in de Grote Kerk begint. Van 11.00 tot 18.00 uur barst het livemuziekfestijn los op podia in de Arkelstraat en Achter de Kerk.

Om 13.00 uur sluit de Lingewijk zich aan bij het feest, met activiteiten in de speeltuin tot 19.00 uur, inclusief muziek, optredens, eten en drinken, springkussens, boottochtjes, schminken en een kleedjesmarkt. Ook Dalem doet mee met een versierde fietstocht en een zeskamp. Kortom, een dag vol vertier voor jong en oud!