Schone-Winkelstraat-Estafette

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 09:49

Woensdag 6 september vond de vijfde Schone-winkelstraat-estafette plaats op de Grote Markt en de Groenmarkt in Gorinchem. Wethouder Eva Dansen, verantwoordelijk voor onder andere wonen en erfgoed, gaf het startsignaal voor dit evenement'. Zij hanteerde hierbij een sirene die ervoor zorgde dat iedereen wakker was op deze vroege ochtend en het opruimen kon beginnen. 

In de afgelopen maanden hadden vier opeenvolgende straten in Gorinchem enthousiaste groepen winkeliers samengewerkt om hun straten op te frissen. Opmerkelijk was echter dat op het grootste plein van Gorinchem en het hart van de binnenstad slechts vijf ondernemers deelnamen aan deze opruimactie. Vermoedelijk is vroeg opstaan toch te moeilijk voor de meeste horecaondernemers. 

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem bereidt denkt al weer aan de volgende schoonmaak in deze estafette, die op woensdagochtend 4 oktober zal plaatsvinden. Dit initiatief lijkt dus een blijvend succes te zijn in het streven naar een schone en aantrekkelijke binnenstad van Gorinchem.

video/foto's: GP-TV, GP-buro