Op een lege maag kun je niet leren

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 10:47

In heel Nederland zijn de scholen weer begonnen en we weten allemaal dat een goed ontbijt essentieel is, vooral voor schoolgaande kinderen. Helaas is een goede start van de dag niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om hier verandering in te brengen, slaan Albert Heijn en Voedselbanken Nederland opnieuw de handen ineen voor de landelijke actie 'Op een lege maag kun je niet leren'.

De actie loopt van maandag 4 t/m zondag 10 september en heeft tot doel hulpbehoevende gezinnen te ondersteunen door middel van donaties van lang houdbare ontbijtproducten. Klanten kunnen deze week terecht bij maar liefst 900 deelnemende Albert Heijn-winkels om deze actie te ondersteunen. Een breed scala aan houdbare producten, zoals pindakaas, melk en rijstwafels, staat klaar om gekocht en gedoneerd te worden.

Belangrijk om op te merken is dat alle verse producten, zoals fruit en groenten, rechtstreeks worden aangevuld door de Voedselbank Gorinchem. Deze week draait alles om lang houdbare ontbijtproducten, zodat we gezinnen gedurende een langere periode van voedsel kunnen voorzien.

Naast de mogelijkheid om producten te doneren, kunnen klanten ook hun statiegeld doneren en via ah.nl/voorelkaar in Air Miles of geld bijdragen. Om de actie nog aantrekkelijker te maken voor klanten, biedt Albert Heijn 10% korting op geselecteerde producten.

Op vrijdag 8 september zullen onze enthousiaste vrijwilligers aanwezig zijn bij de Albert Heijn op Hoog Dalem van 09.00 uur tot 19.00 uur. Ze zullen zich inzetten om deze belangrijke landelijke actie nog meer onder de aandacht te brengen bij de winkelende klanten. Zij kijken uit naar een mooie dag en hopen velen van u aanstaande vrijdag te zien!

Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat geen enkel kind met een lege maag naar school hoeft te gaan. Doe mee aan de actie 'Op een lege maag kun je niet leren' en help gezinnen in Nederland om een goede start van de dag te krijgen.