World Cleanup Day ook in Gorinchem

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 13:37

Op zaterdag 16 september 2023 is het weer zover: World Cleanup Day! Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat rondzwerft. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen voor afval.

Doe jij mee met World Cleanup Day? Op 16 september roepen we miljoenen mensen over de hele wereld op om samen te komen en ons steentje bij te dragen aan een schoner en gezonder milieu. Ook in onze stad zullen vrijwilligers zich daarvoor inzetten.

Zo is er een schoonmaakactie rondom de Willem-Alexanderflat aan de Wijnkopersstraat in Gorinchem. Samen met de bewoners zal Schoon Gorinchem zwerfafval opruimen, met ondersteuning van Poort6, die de bloembakken opnieuw zal vullen, en Waardlanden, die het schoonmaakmateriaal zal verzorgen.

Men start de dag om 10.00 uur met een gezellige bijeenkomst met koffie/thee en iets lekkers bij de ASVZ overburen (ASVZ ondersteunt mensen met een beperking om het gewone leven te ervaren). Het voormalige St. Clara is volledig gerenoveerd en huisvest nu cliënten met een verstandelijke beperking, en er staat zelfs een zorghotel trainingsfaciliteit op de planning. Ben je nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uitziet? Geef je dan op voor deze bijzondere gelegenheid! Opgeven kan hier: schoongorinchem@gmail.com

Samen opstaan tegen zwerfafval en deelnemen aan World Cleanup Day 2023 op 16 september. Opgeven kan hier: schoongorinchem@gmail.com