Informatiemarkt en Modeshow in Rozenobel

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 09:59

Op zaterdagmiddag 30 september verzamelden veel belangstellenden zich in het gebouw van De Rozenobel, waar een informatiemarkt en modeshow met tweedehands kleding plaatsvonden. Dit evenement, met de naam 'Kom Erbij', bood een uitnodigende gelegenheid voor de gemeenschap om deel te nemen aan deze activiteiten.

Alle aangeboden activiteiten waren kosteloos toegankelijk en werden georganiseerd door vrijwilligers- en welzijnsorganisaties in Gorinchem. 'Kom Erbij Week' is een lovenswaardig initiatief, tot stand gebracht door MEEVivenz in samenwerking met de Gemeente Gorinchem. Ook waren er medewerkers van de gemeente aanwezig om bezoekers te voorzien van advies over ondersteuningsmogelijkheden en praktische hulp. Hierbij werden bestaande minimaregelingen uitgebreid toegelicht.

De middag werd geopend door wethouder Marjo Molengraaf, belast met o.a. de portefeuille Armoede. De modeshow vond plaats in de binnentuin van De Rozenobel, waar Stadsdichter Martin Rense de aanwezigen verraste met een gedicht, speciaal geschreven voor deze gelegenheid. Het programma, bestaande uit een informatiemarkt en een modeshow, was met name gericht op mensen met beperkte financiële middelen. De kleding die op de catwalk werd getoond, diende als inspirerend voorbeeld om te laten zien dat tweedehands kleding net zo stijlvol kan zijn. Deze prachtige outfits waren geschonken door WKS2 uit hun Boutique Unique, Samen één te Gorinchem en genereuze inwoners van Gorcum.

De modeshow bood een gevarieerde selectie kleding voor alle leeftijdsgroepen, variërend van alledaagse kleding tot elegante galajurken. De modellen op de catwalk waren gewone mensen, geen professionele modellen, maar ze schitterden in hun rol. Het verschil tussen prof en amateur was nauwelijks te zien, een bewonderenswaardige prestatie.

Deze spetterende modeshow werd gevolgd door een (gratis) tweedehands kledingbeurs. Hier stonden voor informatie verschillende tafels waar informatie kon worden inwonnen. Maar de meeste belangstellenden vielen eerst de kledingrekken aan.

video/foto's: GP-TV / GP-buro