Soundwell in Het Zevende Huis

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 11:38

Op Culturele zondag, 8 oktober staat de driemansformatie Soundwell op het podium van huistheater Het Zevende Huis. De naam Soundwell is gekozen omdat de band put uit een bron van zowel traditionele Ierse en Schotse folk muziek als moderne sounds die hierop aansluiten. Soundwell maakt hierbij gebruik van traditionele instrumenten zoals akoestisch gitaar en bohran, maar ook van een diversiteit aan elektrische gitaargeluiden en synthesizers.

 De muziek varieert van “man met gitaar” tot muziek met epische prog rock invloeden. Vandaar dat de muziek wordt omschreven als Celtic Prog Folk. Het doel is om de oorspronkelijke teksten, harmonieën en ritmes met onze arrangementen en composities een extra dimensie te geven, zonder het karakter en de kern van de authentieke songs te verloochenen. Frontman Dick Siersema, alias Bone Idle, geniet een aanzienlijke mate van bekendheid in onze contreien. Ook is hij een Oerol-veteraan.

Aan de ketting hangt werk van Lien Otto. Lien maakt verhalende tekeningen. Inspiratie doet ze op in dromen, in gesprekken, gebeurtenissen en het lezen van verhalen. “Het maken van een tekening is als het lezen van een boek. Terwijl ik teken ontstaat er onder mijn handen een verhaal.”

Soundwell doet twee voorstellingen: één om 15.00 uur en één om 16.00 uur. Entree is gratis, er staat een hoed voor een vrijwillige bijdrage. Koffie, thee en wat lekkers zijn ook gratis. Lien Otto is aanwezig.

eigen foto