Week van de zorgtechnologie bij het i_lab

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 15:14

Maar liefst 445 leerlingen van diverse scholen in de regio hebben zich laten inspireren tijdens de week van de zorgtechnologie bij het i_lab. Om jongeren te informeren en interesseren voor technische hulpmiddelen en innovatie in de zorg, heeft het i_lab de “Week van de Zorgtechnologie” georganiseerd van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober jl.

Leerlingen hebben op een interactieve manier kennis gemaakt met technische hoogstandjes. Domotica, robotica, reanimeren met een AED, een ambulance, diverse hulpmiddelen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen en verschillende tilliften. Tijdens de Week van de Zorgtechnologie kregen leerlingen op een ‘minibeurs’ een voorproefje van de technische hulpmiddelen waarmee je in de zorg kunt werken. Het doel is dat leerlingen zorgtechnologie als iets normaals gaan zien, maar ook de meerwaarde ervan ontdekken.

Met hulp van diverse vrijwilligers van het i_lab die de workshops en leerlingen begeleiddenwas het voor de 2e keer een groot succes. Met dank aan de samenwerkende partners: ASVZ, Rivas, LevareCura, Amarant, Smartrobot solutions, Solid systems en WIA educational.

Over het i_lab

Het i_lab is opgericht door de gemeente Gorinchem, het onderwijs en het bedrijfsleven. Gezamenlijk vormen zij een coöperatie en zijn zij eigenaar van het i_lab. Het i_lab werkt nauw samen met bedrijven om krachtig innovatief (beroeps)onderwijs te stimuleren, gericht op de zorg, de maakindustrie, de bouw en de groenblauwe sector.

Meer informatie: www.i-lab.nl

eigen foto's