Tafelgasten genoten van Wereldsdiner in Omnia College

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 10:11

Woensdagavond 11 oktober organiseerden Anika van der Kevie en Susan Schuddeboom i.s.m. gemeente Gorinchem, het Omnia College en drie geweldige koks uit de regio het Wereldsdiner Gorinchem. Het was al weer de 9 e editie. Tijdens dit verrassende vegetarische diner werd stil gestaan bij de jaarlijkse Wereldvoedseldag en de Global Goals.

De keukenbrigade bestond uit drie geweldige koks: Patrick De Rade van Kruiden en Jasmijn, René Tichelaar van De Gieser Wildeman en Pim van Heusden van The Local Club. Zij werkten samen met bijna 40 leerlingen van het Omnia College o.l.v. de docenten Vincent Valen & Martijn Voorend.

‘Het Wereldsdiner blijft een bijzonder mooi concept. Het is niet alleen een uitzonderlijk leerzame ervaring voor de leerlingen, het is prachtig om te zien hoe het ook bijdraagt aan bewustwording, ontmoetingen en mooie tafelgesprekken. Bovendien gaat de opbrengst van de avond naar twee goede doelen, wat wil je nog meer”, vertelt organisator van der Kevie enthousiast.

De 100 tafelgasten konden zich in de ontvangsthal van het Omnia collegelaten informeren over het werk van een milieucoach van  Waardlanden, Werkgroep Amnesty Gorinchem, Voedselbank Gorinchem, de projecten in Kameroen van Stedenband Dordrecht-Bamenda en de Global Goals.

De avond werd geopend door wethouder Mark de Boer. Sprekers Bridget Fobuzie uit Bamenda Kameroen en Leontien Van Honk-Romeijn van de Voedselbank Gorinchem vertelden over het grote belang van hun werk. De opbrengst van deze avond gaat naar de organisaties waar zij zich voor inzetten.

Foto’s Ferry Verheij: Gasten genieten van diner bereid door leerlingen van Omnia

samen met professionele koks