Gorcums Museum bereidt zich voor op Nieuwe Historische collectie

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 11:27

Het Gorcums Museum is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de onthulling van hun nieuwe historische collectie. De eerste etage van het museum heeft al een frisse uitstraling gekregen met wanden in zachte tinten van zachtgeel, mintgroen en oud-roze. 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de opbouw van het nieuwe meubilair, waarbij de kleuren oud-roze en mintgroen ook hier een prominente rol spelen in het algehele ontwerp. De volgende fase omvat het inrichten van de expositieruimtes met  objecten uit de museumcollectie. De auditoriumzaal is al enige tijd gereed met een boeiende collage van schilderijen, variërend van 17e-eeuwse meesterwerken tot moderne kunst.

foto's: GP-buro

Voor deze vernieuwde opstelling heeft het museum twee centrale verhaallijnen gekozen: "Gorcumse Gezichten" en "Gorcumse Goederen". Binnen de verhalen over de "Gorcumse Gezichten" krijgen de Martelaren van Gorinchem een prominente plek, waardoor hun betekenis en geschiedenis opnieuw tot leven worden gebracht.

Het Gorcums Museum kijkt vol verwachting uit naar de onthulling op 9 december, wanneer bezoekers kunnen gaan genieten van de vernieuwde historische collectie.