Ruil speelgoed met RecycleSint in de LimonadeBrigade

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 14:25

Net als voorgaande jaren doet De LimonadeBrigade ook dit jaar weer mee aan de actie RecycleSint. Het vindt plaats op donderdagavond 2 november en wordt georganiseerd door Nelleke Gouw, milieucoach bij Waardlanden. Zet het alvast in je agenda!

RecycleSint is slim en duurzaam Sinterklaas vieren onder het motto: ‘ruilen is het nieuwe kopen’. Dat is niet alleen een groen initatief, maar ook nog eens super gezellig, slim en –niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee’. Waarom zou Sinterklaas elk jaar nieuw speelgoed kopen? Nieuw speelgoed maken, zorgt voor veel afval, brengt extra verpakkingsmateriaal met zich mee en belast het milieu. Kinderen hebben vaak al veel speelgoed. Ze raken echter op hun speelgoed uitgekeken of zijn er te oud voor geworden. Waarom nieuwe cadeautjes kopen als je ook kunt ruilen?

Hoe werkt RecycleSint?

Lever netjes, schoon en compleet speelgoed (geen boeken en knuffels) dat je wilt ruilen op donderdag 2 november tussen 18.15 en 19.15 uur in bij de LimonadeBrigade in de bibliotheek. Je krijgt hiervoor waardebonnen met punten. Tussen 19.30 en 20.30 uur is het grote ruilfeest. Je kiest ander speelgoed uit voor het aantal punten dat je hebt gekregen. Het speelgoed dat overblijft, doneert RecycleSint aan de Speelgoedbank in Gorinchem.

Dus heb je zin in zo’n gezellige, verantwoorde en voordelige voorbereiding op pakjesavond en zie je die blije gezichtjes van je kinderen al voor je? Neem dan speelgoed mee dat door jouw kind(eren) niet (meer) wordt gebruikt en kom gezellig ‘shoppen’ bij RecycleSint in de LimonadeBrigade.

Namens de LimonadeBrigade alvast heel veel ruilplezier en een fijne pakjesavond gewenst! Kijk voor meer informatie op www.limonadebrigade.nl