Zevende Schone-Winkelstraat-Estafette

Gepubliceerd op 27 oktober 2023 om 11:04

Na de succesvolle deelname van wethouders aan eerdere edities van de Schone-Winkelstraat-Estafette, is het nu de eer aan burgemeester Reinie Melissant om de zevende editie van dit initiatief te openen. Op woensdagochtend 1 november zal zij het startschot geven voor deze bijzondere gebeurtenis. Men nodigt iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en deel te nemen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 08.55 uur: Alle deelnemers worden verwacht ter hoogte van de Nicolaas Pieckkerk / Kloostergang.

    • Tijdens dit moment zullen schoonmaaksetjes worden uitgereikt, bestaande uit grijpers, handschoenen, een steelveger-en-blik en vuilniszakken. Deze setjes mogen worden gehouden en kunnen ook worden gebruikt voor de volgende Schone-Winkelstraat-Estafette, die gepland staat voor 6 december, en voor alle keren dat de entree van uw onderneming schoongemaakt moet worden.
  • 09.00 uur: De bijeenkomst wordt geopend met een welkomstwoord van Schoon Gorinchem, gevolgd door het officiële startschot door burgemeester Melissant.

  • Tot 9.30 uur: Tijdens dit gedeelte zullen deelnemers zwerfvuil oprapen. Er zal een karretje van Waardlanden aanwezig zijn om de prullenbakken te legen en de gevulde vuilniszakken mee te nemen. Schoon Gorinchem zal ook aan de slag gaan met een peukenzuiger en nodigt ondernemers die nog niet hebben deelgenomen, van harte uit om mee te doen.

  • 09.30 uur: De activiteit wordt afgesloten met een gezellig kopje koffie bij Leuk Makelaars, gelegen in de voormalige V&D-passage in de Krijtstraat.

Alle ondernemers van de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Burgstraat, Langendijk, Arkelstraat, Grote Markt, Groenmarkt en Westwagenstraat zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de start in de Haarstraat en om samen te genieten van een kopje koffie bij Leuk Makelaars. Want zoals het gezegde luidt, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Indien u er de voorkeur aan geeft om direct te beginnen met opruimen, bent u uiteraard vrij om dat te doen.