Dierenasiel Gorinchem zoekt enthousiaste vrijwilligers

Gepubliceerd op 28 oktober 2023 om 10:24

Het dierenasiel in Gorinchem doet een oproep aan mensen die een warm hart hebben voor dieren en bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Het asiel draait grotendeels op de inzet van vrijwilligers, en momenteel zijn we op zoek naar nieuwe teamleden om ons te ondersteunen.

Ons toegewijde team bestaat momenteel uit ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers, die samenwerken met onze vaste medewerkers in een flexibel rooster. We werken in shifts van ongeveer 7 personen, met diensten die globaal lopen van 8.15 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 18.30 uur. De werkzaamheden variëren van het verschonen van kattenbakken, het schoonmaken en desinfecteren van dierenverblijven, tot het voeren van onze dieren, kammen, borstelen, gezondheid en gedragsmonitoring, en zelfs het uitlaten van onze honden. Om ervoor te zorgen dat zowel onze vrijwilligers als onze harige vrienden veilig zijn, vragen wij nieuwe vrijwilligers om ongeveer 3 keer mee te lopen met de hondenschool van de Stichting Hond en Gedrag, waarmee we samenwerken.

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die ons jaarlijks kunnen ondersteunen bij onze collecte in ons werkgebied.

Voor jou als potentiële vrijwilliger:

  • Ben je ouder dan 16 jaar?
  • Heb je een groot hart voor dieren?
  • Ben je stressbestendig?
  • En kun je minstens één vast dagdeel per week beschikbaar zijn?

  Misschien zijn wij op zoek naar jou om ons team te versterken!

  Wil je meer informatie of heb je interesse? Bel ons op 0183-624275. We nodigen geïnteresseerden graag uit voor een informatieavond op 8 november. Deze bijeenkomst vindt plaats in het station Arkel aan de Stationsweg 29 in Arkel. Benieuwd naar hoe het eraan toegaat in ons dierenasiel? Tijdens de informatieavond wordt een presentatie gegeven over het asiel en het vrijwilligerswerk. Je hebt de kans om vragen te stellen aan ervaren vrijwilligers. De avond begint om 19.15 uur. Meld je aan bij het Dierenasiel aan de Haarweg in Gorinchem via een telefoontje naar 0183-624275.