Transformatie van pand aan de naar sociale huurwoningen

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 14:02

Bron en foto: Poort6

Aan de Balensteiger 28 staat een pand dat tot enkele jaren geleden werd gebruikt voor wonen met zorg. In de afgelopen periode verhuurden we het pand aan tijdelijke bewoners. Begin dit jaar heeft Poort6 besloten om het pand om te vormen tot 6 sociale huurwoningen.

Afgelopen donderdag vond de sleuteloverdracht plaats aan de Balensteiger 28. De woningen in dit gebouw waren tijdelijk in beheer van Ad Hoc Wonen. De sleuteloverdracht vond plaats in aanwezigheid van Thea, onze toegewijde projectconsulent, die de sleutel in ontvangst nam van Vincent van Ad Hoc Wonen. De aanwezigheid van beide partijen markeert het begin van een veelbelovend project waarbij we de huidige ruimtes zullen omvormen tot comfortabele en duurzame woningen.

Thea ontvangt de sleutel voor Poort6

Verdere planning:

  • 1 november: De werkzaamheden zijn van start gegaan.

  • Begin 2024: De woningen worden aangeboden op Woongaard.

  • 29 februari 2024: Verwacht wordt de verbouwing te hebben afgerond.

  • 1 maart: Als alles volgens planning verloopt, worden op deze dag de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners.

Onze plannen:

Poort6 gaat de indeling van de verdiepingen aanpassen. Voorheen werd het pand gebruikt door ASVZ, waar iedere verdieping diende als woongroep voor cliënten die begeleid konden wonen. Nu worden er op iedere verdieping 2 appartementen met energielabel B creëren. In totaal zullen er 3 appartementen met 3 kamers en 3 appartementen met 2 kamers ontstaan. Op de zolder zullen bergingen worden gemaakt, één voor elk appartement. Bovendien krijgt elk appartement 6 zonnepanelen en een warmtepomp, wat de energiekosten van deze woningen in de toekomst laag zal houden. Heb je interesse? Houd dan begin 2024 Woongaard of de DAK app in de gaten.

Overlast voor omwonenden:

Poort6 heeft omwonenden geïnformeerd over mogelijke overlast door de werkzaamheden. De meeste werkzaamheden zullen zich aan de binnenkant van het gebouw afspelen. Er zullen echter ook werkzaamheden op het dak plaatsvinden waarvoor een hijskraan nodig is. In dat geval zal de straat tijdelijk worden afgezet. De aannemer zal dit op tijd doorgeven aan de omwonenden. Bovendien zullen er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn, omdat de aannemer een aantal parkeerplaatsen voor het pand zal gebruiken voor afvalcontainers. 

Voor meer informatie en updates over dit project kun je deze pagina in de gaten houden. We zien uit naar de transformatie van dit pand naar zes nieuwe sociale huurwoningen en het verwelkomen van de nieuwe bewoners in maart 2024.

Poort6 als initiatiefnemers van Project Balensteiger, is verheugd om aan te kondigen dat ze nu officieel van start gaan met de transformatie van deze locatie naar 6 moderne appartementen.