Lingelappers tijdens Culturele zondag

Gepubliceerd op 14 november 2023 om 09:36

Op zondag 12 november verkenden bezoekers de betoverende wereld van quilten tijdens de Culturele Route in het Hendrick Hamel Museum. Een bezoek aan dit museum is altijd een verrijkende ervaring, met zowel permanente exposities als boeiende wisselexposities. Momenteel schittert een uitzonderlijke tentoonstelling over quilts, verzorgd door de creatieve geesten van De Lingelappers.

Ter ere van hun 30-jarig bestaan als vereniging, onthullen De Lingelappers diverse quiltingtechnieken tijdens de culturele zondagen in het Hamelmuseum. Bezoekers worden uitgenodigd om persoonlijk kennis te maken met de kunst van het quilten en krijgen gedetailleerde uitleg bij de prachtige quilts die de expositieruimte sieren.  

In een andere zaal worden bezoekers getrakteerd op een visueel festijn van de mooiste creaties, met sommige wandkleden als ware kleurexplosies waar vele uren arbeid en toewijding in zijn gestoken. De Lingelappers delen graag de inspiratie achter hun werken en bieden inzicht in de diverse technieken die zijn toegepast.

De adembenemende wereld van quilten wacht nog steeds op uw ontdekking in het Hendrick Hamel Museum! De speciale tentoonstelling, Quilten langs de Linge, samengesteld door De Lingelappers, blijft open voor publiek tot en met 17 maart 2024. 

Tijdens de Culturele Zondagen, waarop het museum gratis toegankelijk is, staan de leden klaar om u uitleg te geven over de kunst van het quilten.

foto's: GP-buro