Oosterlicht wint publieksprijs Awards voor Duurzaamheid

Gepubliceerd op 19 november 2023 om 16:45

Het Oosterlicht is de winnaar van de publieksprijs bij de Awards voor Duurzaamheid! Dankzij de vele stemmen die zijn uitgebracht nemen we maandag 22 januari 2024 de prijs in ontvangst in het FIGI theater in Zeist. We zijn blij met zoveel waardering voor onze kerk.

Groene kerkgebouw

Het Oosterlicht is gasloos, nagenoeg energieneutraal, heeft een warmtepomp, 30 zonnepanelen, het grootste groene dak van Gorinchem, is voorzien van een CO2-gestuurd luchtbehandelingssysteem met warmte terugwinning en geïsoleerd volgens de hoogst geldende normen. Alle gebruikte materialen kunnen opnieuw gebruikt worden. Kortom, een groen en duurzaam kerkgebouw met oog voor toekomstige generaties. 

Leefbaarheid en verbinding

De Awards voor Duurzaamheid worden georganiseerd met onder meer de partners Big Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation. 

Duurzaamheid zorgt voor meer leefbaarheid en verbinding! We hebben maar één aarde waar we zuinig op moeten zijn. Voor ons zelf en voor toekomstige generaties. Daarom worden er bij de Awards voor Duurzaamheid in verschillende categorieën duurzame initiatieven beloond, die gericht zijn op "Groen".

Verbinding is een belangrijk thema bij Protestantse Wijkgemeente Oosterlicht. We zoeken de samenwerking met de organisaties en wijkbewoners om ons heen. De kerk is er niet alleen voor leden maar voor alle inwoners van de wijk Hoog Dalem.