32 extra sociale huurwoningen in Hoog Dalem

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 12:15

Foto's: Poort6

Poort6 heeft afgelopen donderdag, 30 november, een cruciale mijlpaal bereikt door de overeenkomst te ondertekenen voor de aankoop van 32 appartementen van Heijmans Vastgoed. Deze aanwinst, gelegen in de wijk Hoog Dalem, zal een aanzienlijke impuls geven aan het sociale huurwoningenaanbod in de regio.

Directeur-bestuurder Marije Buursink verklaart: ,,We willen graag dat onze huurders overal in Gorinchem kunnen wonen. In Hoog Dalem zijn nu nog relatief weinig sociale huurwoningen. We zijn daarom blij dat we met deze koop meer sociale huurwoningen in deze wijk kunnen toevoegen.” 

Met duurzaamheid hoog in het vaandel zal de bouw van deze appartementen, naar verwachting startend in september 2024, voldoen aan moderne normen en wensen. BAM Energy Systems B.V. zal ervoor zorgen dat elk appartement wordt uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp die niet alleen verwarmt, maar ook koelt, waardoor het comfortabel wonen is, zelfs in de zomer.

Deze toekomstige wooneenheden bevinden zich te midden van weelderig groen en water, met diverse unieke voorzieningen, zoals een klauterpark, wat de buurt een aantrekkelijke woonomgeving maakt. Dit geldt niet alleen voor onze toekomstige huurders, maar ook voor bewoners van de verschillende koopwoningen die door Heijmans en projectontwikkelaar AM Wonen in de omgeving worden gebouwd.

(meer tekst onder foto)

Buursink vervolgt: "We ondertekenden een paar jaar geleden al een intentieovereenkomst met Heijmans Vastgoed. Hierin spraken we af om samen te onderzoeken hoe we kunnen zorgen voor meer spreiding van sociale huurwoningen. Het eerste project dat daaruit voortkomt is deze aankoop in Hoog Dalem. Heijmans bedankte ons met een prachtig cadeau: een groot bijenhotel, de ‘Bijmans One’. Marije Buursink: ,,We hopen dat dit het begin is van nog meer sociaal woningaanbod ook in Oost”.

De gemeente Gorinchem, samen met AM Wonen en Heijmans, erkent de waarde van een verhoogd aanbod aan sociale huurwoningen in Hoog Dalem en heeft daarom bijgedragen door een sociale grondprijs mogelijk te maken. Daarnaast heeft Poort 6, samen met de gemeente, een subsidieaanvraag ingediend voor de Start Bouw Impuls (SBI) ter waarde van €400.000,-, welke op 21 november is toegekend.

De betrokkenheid van Directeur bij Heijmans Vastgoed, Stef Jaske, Wethouder Wonen en Volkshuisvesting Eva Dansen, en directeur-bestuurder Poort6 Marije Buursink