Donatie van KNAKE aan Voedselbank

Gepubliceerd op 12 december 2023 om 11:57

Ieder jaar in december zet de buurtbewonersvereniging KNAKE zich in voor de feestelijke kerstdecoratie rondom het sluisje in de Lingehaven. Dit jaar is een imposante dennenboom, afkomstig uit de tuin van Ineke en Peter Verschoor uit de Haarwijk, het middelpunt van de festiviteiten. Opmerkelijk is dat het bedrag dat voor deze boom is verkregen, wordt omgezet in waardevolle donaties voor de Gorinchemse Voedselbank.

Het bestuur van KNAKE heeft in samenwerking met Hoveniersbedrijf Van Rosmalen de boom vanuit de tuin van Ineke naar de Kriekenmarkt verscheept en vakkundig geplaatst. Ondanks uitdagende weersomstandigheden, zoals stevige wind, slaagden de mannen van Van Rosmalen erin om deze bijna 6 meter hoge blikvanger snel en veilig te installeren.

Ineke, die met gemengde gevoelens afscheid neemt van deze prominente boom uit haar tuin, is verheugd over het resultaat. "Het is fijn dat onze boom een prachtige bestemming heeft gevonden en goed tot zijn recht komt. De genereuze donatie die we hebben ontvangen voor de boom wordt benut voor een royale bijdrage aan de Gorinchemse voedselbank, met name in de vorm van damesartikelen zoals maandverband. 

Vaak wordt de behoefte hieraan over het hoofd gezien door mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Het is mooi dat we dankzij de toewijding van Van Rosmalen en de buurtbewonersvereniging deze waardevolle gift kunnen realiseren."

Deze toewijding van KNAKE, ondersteund door de inzet van Hoveniersbedrijf Van Rosmalen, getuigt van een gemeenschapsgeest die zich inzet voor zowel feestelijke vieringen als het ondersteunen van mensen in nood tijdens deze tijd van het jaar.