Prachtige gezichten op het hoge water in de Merwede

Gepubliceerd op 25 december 2023 om 16:06

Op de ochtend van eerste Kerstdag brak er eindelijk een moment aan waarop liefhebbers van een wandeling naar buiten konden gaan. De omstandigheden leken gunstig voor een verkenningstocht, vooral met het recentelijke stijgen van het waterpeil in de Merwede. Gebieden als Buiten de Waterpoort en De Altenawal boden een uitstekende gelegenheid om persoonlijk de impact van deze verandering te aanschouwen. Het werd een overweldigende ervaring.

Langs de oevers, op plaatsen, speciaal ingericht voor het project Ruimte voor de Rivier, leek de Merwede op bepaalde plekken tot wel twee keer zo breed als gebruikelijk. Een bijzonder aspect was de tijdelijke opening van de Dalemsedijk, die al maanden afgesloten was, voor voetgangers en fietsers. Deze locatie trok dan ook veel belangstelling, vanwege de adembenemende uitzichten en de mogelijkheid tot het vastleggen van prachtige foto's.

De drukte was voelbaar doordat velen deze gelegenheid aangrepen om te fietsen of te wandelen. Een aanbeveling aan allen is om hier spoedig een kijkje te nemen, voordat de locatie opnieuw gesloten wordt vanwege voortzetting van de werkzaamheden.

foto: GP-buro