Groepsvaccinaties DTP-BMR, HPV en MenACWY voor kinderen in Zuid-Holland Zuid

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 10:15

Van 6 februari t/m 22 mei vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP- BMR, HPV en MenACWY in de regio Zuid-Holland Zuid*. Ook krijgen kinderen die eerder een vaccinatie hebben gemist de mogelijkheid om hun vaccinatie in te halen.

Kinderen die hiervoor in aanmerking komen ontvangen binnenkort een uitnodiging van het RIVM via de post:

  • Kinderen geboren in 2015                            DTP en BMR
  • Kinderen geboren in 2014.                           Herinnering
    voor kinderen geboren tussen 2005-2013    HPV
  • Jongeren geboren in 2010                            MenACWY (meningokokken)

Vaccinatielocaties

We vaccineren ook dit voorjaar weer door heel ons werkgebied. Zo zijn we onder andere te vinden in sporthal Deetos in Dordrecht, de kantine van voetbalvereniging SHO in Oud-Beijerland en de Ridderhal in Hendrik-Ido-Ambacht. Vind je het leuk om een kijkje te nemen bij één van de vaccinatiedagen? Neem dan contact op met onze communicatieadviseur
voor precieze tijden, data en locaties en om een afspraak te maken.

Vaccineren is belangrijk

De meeste ouders in Nederland (tussen 92 en 99 procent) kiezen ervoor hun kind te laten vaccineren. Zij zien vooral de voordelen van vaccinaties. Inentingen zijn namelijk echt effectief in het terugdringen van ziektes, ernstige complicaties, ziekenhuisopnames en sterfgevallen door infectieziekten. Uit onderzoek(externe link) blijkt dat door vaccinaties
tussen 1953 en 1992, naar schatting 6.000 tot 12.000 sterfgevallen zijn voorkomen in Nederland.

Onze coördinator groepsvaccinaties Monique Lodder weet hier heel veel over te vertellen en uit te leggen. Wil je haar spreken voor een korte quote? Neem dan eerst contact op met onze communicatieadviseur. Ook op de website van het RIVM is veel informatie te vinden.

Meer weten?

Groepsvaccinaties Jong JGZ, zie www.jongjgz.nl/vaccinaties
Rijksvaccinatieprogramma, zie www.rijksvaccinatieprogramma.nl

* Tot Zuid-Holland Zuid horen de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.