Lezing over levenstestament en nalatenschap

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 11:50

Regio, 29 januari 2024 -  Rivas ledenorganisatie organiseert een lezing over levenstestament en nalatenschap. Deelnemers krijgen informatie over alle zaken die geregeld moeten worden bij een nalatenschap. Ook wordt stilgestaan bij de rol van de (levens)executeur, die veel zorgen kan wegnemen. 

De lezing vindt plaats op woensdag 7 februari in Het Gasthuis, Banneweg 61 in Gorinchem.Deelname is gratis voor leden van Rivas. Niet-leden betalen € 10,-.

Inhoud van de lezing

Als een dierbare overlijdt of wilsonbekwaam wordt als gevolg van een ziekte als dementie, dan is dat een verdrietige en moeilijke tijd. Een partner of erfgenaam moet bij overlijden van een naaste bovendien direct aan de slag met het regelen van de uitvaart en vaak ook met de afwikkeling van de nalatenschap. Ook bij wilsonbekwaamheid is er sprake van een soort nalatenschap en moet er veel worden geregeld, zoals het op orde houden van de financiën en natuurlijk het regelen van de noodzakelijke zorg. Op termijn komen daarbij vaak ook verhuizing en ondersteuning in de laatste levensfase aan de orde.Tijdens de lezing ‘Levenstestament en nalatenschap’ worden deelnemers uitvoerig geïnformeerd over alle zaken die geregeld moeten worden en waar je als betrokkene op moet letten. Ook wordt stilgestaan bij de rol van de (levens)executeur, die veel zorgen kan wegnemen. De lezing wordt gegeven door een executeur van Hereditas. Hereditas is specialist in de voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen en regelingen bij wilsonbekwaamheid.

Aanmelden voor de lezing

De lezing vindt plaats op woensdag 7 februari 2024 van19.30 tot 21.30 uur in Het Gasthuis, Banneweg 61 in Gorinchem. Deelname is gratis voor leden van Rivas. Niet-leden betalen € 10,-.Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de agenda van de website www.rivas-ledenorganisatie.