Eicellen laten invriezen voor een toekomstige kinderwens?

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 09:44

Je kunt hiervoor terecht bij Nij Linge in Gorinchem

De laatste jaren neemt de vraag naar het invriezen van eicellen om sociale redenen toe. Wanneer je als vrouw de juiste partner nog niet bent tegengekomen kan het invriezen van je eicellen een optie zijn om je kinderwens nog even uit te stellen. Kinderwenscentrum Nij Linge in Gorinchem biedt vrouwen de mogelijkheid om hun eicellen in te vriezen voor de toekomst. Maar adviseert bovenal: denk tijdig na over je kinderwens en begin op tijd!

Grada van den Dool (fertiliteitsarts bij Nij Linge) vertelt:

‘’Vrouwen beginnen op steeds latere leeftijd aan kinderen. Wanneer je dan rond je dertigste nog niet de juiste partner bent tegengekomen om een gezin mee te stichten, zien we dat steeds meer vrouwen hun eicellen veilig willen stellen om op een later moment een kindje te kunnen krijgen.
Als Nij Linge vinden wij het belangrijk dat vrouwen regionaal terecht kunnen bij een gespecialiseerde kliniek als het gaat om hun kinderwens en vruchtbaarheidsvragen. Waarbij ze ook geholpen worden wanneer ze na een paar jaar terugkomen om met de ingevroren eicellen een vruchtbaarheidsbehandeling op te starten.
Natuurlijk informeren we vrouwen vooraf over de kansen en risico’s van de medische behandeling om tot het invriezen van eicellen te kunnen komen. Je moet toch een deel van een IVF behandeling ondergaan en dat is niet niks. Daarbij is leeftijd een bepalende factor voor de kwaliteit en de hoeveelheid eicellen. Ons belangrijkste advies aan vrouwen is dan ook; denk tijdig na over je kinderwens. Begin niet te laat en overweeg al je opties.’’

Meer informatie over het invriezen van eicellen bij Nij Linge lees je op
https://www.nijlinge.nl/behandelingen/invriezen-van-eicellen/