Kinderen in het verkeer: snelheid

Gepubliceerd op 24 februari 2024 om 11:56

Op woensdagochtend 6 maart van 10.00 tot 12.00 uur bezoekt Peter van der Laarse van Heerintverkeer het PeuterCafé van de LimonadeBrigade in de bibliotheek aan de Groenmarkt 1.

Peter heeft een zelfstandige onderneming genaamd Heerintverkeer. Met zijn jarenlange ervaring met ‘verkeer’ bij Verkeerspolitie Rotterdam geeft Peter praktijklessen verkeer in het gehele basisonderwijs in de provincie Zuid-Holland. Het is zijn missie scholen, ouders en gemeente te helpen met het veiliger maken van de schoolomgeving om daardoor de verkeersveiligheid van kinderen die deelnemen aan het verkeer te vergroten.

Op woensdag 6 maart gaat Peter met ouders in gesprek over de begeleiding van kinderen in het verkeer. Met alle nieuwe elektrische mogelijkheden op de weg en de bijbehorende snelheden van deze vervoersmiddelen moet je als ouder nog alerter zijn als je de weg opgaat. Wat betekent dit dan voor jullie kinderen? Hoe kun je ze hier goed in begeleiden? Peter wil hier graag in meedenken. Daarnaast is er ook ruimte om te spreken over fietsles, fietsen met kinderen en het gebruik van de juiste autozitjes. Kortom, hoe zorgen we voor de veiligheid van onze kinderen als we deelnemen aan het verkeer?

Meer informatie over het programma staat opMeer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.