Weggeefkast in hal bibliotheek

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 09:18

De Bibliotheek Gorinchem heeft  een bijzonder initiatief : de Weggeefkast. Deze kast staat in de hal van de bibliotheek en dient als een plek waar mensen iets kunnen vinden wat ze nodig hebben of waar ze iets kunnen achterlaten voor anderen in de gemeenschap.

Een van de kenmerken van de Weggeefkast is de standaardvoorraad maandverband, die ons vriendelijk wordt toegezonden door Stichting Armoedefonds. Deze voorraad is ook beschikbaar in het damestoilet van de bibliotheek, voor wie het nodig heeft.

Heeft u iets nodig? Of kunt u een product uit de kast goed gebruiken? Aarzel dan niet om het gratis mee te nemen. U hoeft zelf geen product in te leveren.

Heeft u juist iets over? Thuis liggen producten die u kunt missen? Denk aan tandpasta, shampoo, zeep, wasmiddel, maandverband, luiers of babydoekjes. Overweeg dan om ze te doneren aan de Weggeefkast. Let er wel op dat de verpakking nog dicht moet zijn.

Helaas merken we op dat de kast soms rommelig wordt doordat er van alles wordt neergelegd. Dit is niet de bedoeling. Producten mogen alleen in de kast worden geplaatst en niet eromheen. We vragen vriendelijk om hier rekening mee te houden, zodat we het extra werk van controleren kunnen voorkomen.