Sommige zorg verschuift van Lingepolikliniek naar Beatrixziekenhuis

Gepubliceerd op 2 maart 2024 om 12:30

Onze zorg in de Lingepolikliniek in Leerdam gaat veranderen. We gaan onze zorg in Gorinchem en Leerdam nog beter op elkaar afstemmen, zodat we voor meer mensen kunnen zorgen. Dat is nodig, want steeds meer mensen hebben onze zorg nodig. Daarom verschuiven we sommige zorg van de Lingepolikliniek naar het Beatrixziekenhuis. Zo kunnen we onze zorgverleners nog beter hun werk laten doen en kunnen zij meer tijd besteden aan waar ze het allerbeste in zijn: zorgen voor patiënten die hen nodig hebben.

Welke zorg vindt niet meer plaats in de Lingepolikliniek?

Allereerst: de meeste zorg die we nu leveren in de Lingepolikliniek in Leerdam blijft gewoon beschikbaar in de Lingepolikliniek. Alleen een deel van onze zorg gaat helemaal naar het Beatrixziekenhuis. Dit betreft alle afspraken van de afdelingen Urologie, Keel-, Neus en Oorheelkunde, Orthopedie en sommige onderzoeken zoals MDL-scopieën en röntgenfoto’s. Deze zorg vindt vanaf 1 maart 2024 plaats in het Beatrixziekenhuis. Dat heeft geen invloed op wachtlijsten voor een afspraak: deze worden niet langer.

Deze verandering geldt vanaf 1 maart 2024

Patiënten kunnen vanaf deze datum geen afspraken meer maken met bovenstaande vakgroepen in de Lingepolikliniek. Met patiënten die al een afspraak hadden in Leerdam is contact opgenomen. Hun afspraken zijn in overleg verplaatst naar het Beatrixziekenhuis.

foto: Rivas